Zoeken
  • Silvia

Zelfreflectie

Een hotelsuite midden in het Drentse AA gebied die antwoord geeft op de vraag om te ontsnappen aan de drukte van het hedendaagse leven.

presentatieposter hotelsuite Drentse AA

De drukte van de stad, de prestatiemaatschappij, burn-outs en haast zijn termen die steeds vaker in het nieuws naar voren kwamen. Vooral jonge Nederlanders onder de 35 hadden hier mee te maken.


Ontwerpjaar: 2015

Het studiejaar 2014-2015 was mijn tweede jaar aan de academie en het jaar waarin ik mocht beginnen met ontwerpen.

Onder de noemer 'Ontwerpen op maat' werden mij de volgende criteria voorgelegd: Ontwerp een hotelsuite, op een locatie die dicht bij jezelf ligt, van ongeveer 25m2, met als inspiratiebron de film 'Big fish' van Tim Burton.


Conceptueel proces

De film 'Big Fish' gaat over een zoektocht naar de waarheid voor de hoofdpersoon. De film zit vol bijzondere karakters, maar voor mij was er één die eruit sprong. De vrouw van de hoofdpersoon: Josephine, een karakter vol begrip en geduld in een film vol extremen. Dit kwam samen in het concept: 'Zelfreflectie'. De zelfreflectie heeft zich vertaald naar een ruimte die faciliteert in rust, zelfontwikkeling en emotionele expressie die op een bijzondere manier een connectie aan gaat met zijn omgeving.

Je afsluiten van de buitenwereld of juist niet


De hotelsuite is volledig omvangen met semi-transparant wit kunststof op een rank stalen frame voorzien van, uiteraard isolatie, maar ook LED's die elke kleur aannemen die de bezoeker wil. De organische vorm is een veilige bubbel, waar de bezoeker helemaal tot zichzelf kan komen. Het spleet-vormige raam versterkt dit gevoel, maar houdt ook het contact met de prachtige omgeving in tact. Het volgen van een kiezelpad, naar een spiraaltrap die je naar afgesloten hoogte tilt, naar een ruimte van absolute stilte tussen de boomtoppen. Toch is alleen zijn niet voor iedereen weggelegd, daarom is de locatie van de suite zo gekozen dat contact met locals nooit ver weg is en de keuze hiervoor geheel bij de bezoeker ligt.


14 keer bekeken
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now