Zoeken
  • Silvia

Herbestemming

Bijgewerkt: 17 sep 2019

Van schoolgebouw naar een creatieve werkplaats en een centrum voor co-creatie.

sfeerbeeld centrum van co-creatie

Ontwerpjaar: 2016

Het studiejaar 2015-2016 was mijn derde jaar aan de academie en stond in het teken van omgevingsbewustzijn.

Leren kijken in plaats van zien, het herkennen van trends op creatief, cultureel en maatschappelijk niveau en het omzetten van kennis in design. Deze elementen kwamen samen in de module 'Herbestemmen' , waarbij wij onze eigen vleugel van het Saxion mochten omtoveren tot een creatieve kantoorruimte.


Conceptueel proces

In groepsverband werden de locatie van het pand, de identiteit van Deventer, kantoorpanden door de jaren heen en de betekenis van creativiteit geanalyseerd. De uitkomst van deze analyses kwam samen in het uitgangspunt 'een werkplaats voor co-creatie'. Dit uitgangspunt ging bij mij gepaard met het concept: Modern Nomad. Het pand is de werkplaats, de moderne nomaden zijn de freelancers, mijn doelgroep.


Het concept Modern Nomad heeft geleidt tot het ontwerpen van een uitgestrekt woestijnlandschap voorzien van oases van rust, voeding of inspiratie. Een natuurlijke omgeving die stimuleert tot ontmoeting en samen zijn.

Co-creatie

Van de entree en ontvangsthal tot het greencafé en de verschillende werkplekken alles is verdeeld over drie verdiepingen met elk een ander niveau van co-creatie. Grote tafels met complete tuinen in het midden, werktafels van wel 22 meter lang en genoeg mogelijkheden om je soms ook af te kunnen sluiten van de rest, het is allemaal terug te vinden in dit ontwerp.





0 keer bekeken
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now