Zoeken
  • Silvia

Pickwick

Bijgewerkt: 18 jan 2019

Het gevoel dat thee zijn drinker geeft, samenvatten in een flagshipstore voor het populairste theemerk van Nederland.

conceptbeeld 'Pure gezelligheid'

Ontwerpjaar: 2014

'De ontwerpmodule 'invloed van licht' was misschien wel mijn favoriete vak binnen het curriculum.'

Mijn tweede jaar aan de Academie stond in het teken van leren ontwerpen en één van de vakken waarbij dit naar voren moest komen was het vak 'invloed van licht'. Dit vak was mijn eerste ervaring met retaildesign en ik was gelijk verliefd. Ongetemd plezier elke les weer en de meest lovende feedback die ik ooit zou krijgen.
Conceptueel proces

Ik besloot trouw aan mezelf te zijn en de theeleut in mij, haar vrije gang te laten gaan. Het ontwerp voor deze flagstore begon met een analyse van het merk en haar doelgroep. Het pure van het product, de herkenbaarheid van het merk, het gevoel en de sfeer die hoort bij thee, kwamen samen in het concept 'pure gezelligheid'. De tweede stap was het opstellen van een programma van eisen. Wat wil je kunnen doen in een thee winkel naast thee kopen? Proeven, meer erover te weten komen en zelf met thee bezig zijn. Zo ontstonden verschillende zones binnen de flagstore: het kopen, het proeven, het leren en het samenstellen(van je eigen theeselectie). Deze zones kregen een plek in de winkel aan de hand van een gebouwanalyse en customer journey. Dit werd vanuit het concept verder uitgewerkt in materialisatie en meubilering met het volgende ontwerp als gevolg.

Puur, gezellig en eerlijk


Plattegronden entreeniveau en kelder

Een grote glazen etalage trekt de klant naar binnen, waar men gelijk verwelkomd wordt door een baliemedewerker. Over de gehele diepte van het pand is een lichtwand gesitueerd met informatie over de vier thee soorten: groen, zwart, wit en rooibos/kruidenthee. De zones in de flagstore onderscheiden zich door houten vloervlakken in de witte gietvloer die alles verbindt. Te midden van het leren en kopen van thee, vindt men het proeflokaal en daar achter de trap naar de de selectiezone. Vanuit het leren en proeven doet de klant voldoende informatie op om zelf het ideale doosje samen te stellen.


Het gehele interieur is samengesteld vanuit pure en natuurlijke kleuren en materialen die de zachte ondertoon voeren aan de theebeleving. Dat moment van bezinning en ontspanning in een huiselijke sfeer met de warmte van een vers gezet kopje thee.


10 keer bekeken
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now