Zoeken
  • Silvia

Technische tekenaar

Tekenwerk en uitvoering

situatie analyses, collages, technische tekenwerk en schetsen

Ontwerpjaar: 2018

Na mijn opleiding ben ik fulltime aan de slag gegaan als tekenaar/ontwerper.

Als ontwerper vind ik het belangrijk dat ik niet alleen presentatietekeningen en renders kan produceren, maar ook nuttig en duidelijk tekenwerk voor uitvoerende partijen. Toen mij, tijdens mijn afstudeertraject, een fulltime baan als tekenaar werd aangeboden besloot ik deze dan ook aan te nemen.


werkzaamheden

Ik ging ruim een jaar aan de slag als tekenaar/ontwerper bij een interieurbouwer en meubelmakers bedrijf. Hier was ik in mijn eentje verantwoordelijk voor al het tekenwerk en de ontvangst van klanten en leveranciers. Ik maakte 2D en 3D Vectorworks-tekeningen en handschetsen, ik deed verkoop- en oriëntatiegesprekken en verzorgde grafische uitingen.


kennis verbreding en verdieping

Praktijk ervaring is altijd waardevol en voorziet altijd in een snelle leerschool. Mijn tijd bij de interieurbouwers heeft dan ook voor veel verbreding van kennis gezorgd, maar heeft mij ook zeker meer inzicht gegeven in wat die kennis betekend voor mijn ontwerpen en mogelijkheden. Hieronder een kleine opsomming van de voornaamste leerpunten:


- Kennis materiaal: voornamelijk houtfineer en massief plaatmateriaal.

> patroonopties als dosse, quartiers en mismatch en rustiek mismatch.

> verwerking van materialen, materiaaldiktes en bewerkingsmethoden.

materiaal spuiten (in kleur), beitsen en poedercoatings moffelen.

> kennis van materialen als marmer, keramiek en composieten en kunststof decors.

- Ervaring met gebruikelijke maatverhoudingen en uitgangspunten in gedomesticeerde omgevingen.

- Kennis van het opstellen van installatie- en leidingsplannen.

- Nauwkeurig werken met netto maatvoering.

- Verdere ontwikkeling van schets- en tekentechnieken, handmatig en digitaal.


Bovengenoemde leerpunten zijn aan bod gekomen in uiteenlopende tekenopdrachten waaronder, complete interieurvoorstellen, meubelontwerpen, herinrichtingsplannen voor bedrijven, interieurplannen voor cascowoningen en conceptualisatie.37 keer bekeken
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now