top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverSilvia

Inspiratiebronnen

Bijgewerkt op: 17 sep. 2019

wat zijn mijn fascinaties en inspiraties?


Ik merk dat veel bedrijven bij sollicitaties vragen om meer dan alleen een CV en portfolio, maar ook om afbeeldingen die de sollicitant inspireren om zo een beter beeld te krijgen van de persoon achter de sollicitatie. Naast de "posts" met (school)projecten en werkervaring, besloot ik om ook dit toe te voegen aan deze website.


Inspiratiebronnen: 2019

Als ontwerper laat je je inspireren door alles om je heen, maar waar kom je steeds weer op terug?




1. Natuur

Onbewust en ondanks zeer verschillende conceptuele uitgangspunten heb ik altijd natuurlijke materialen en elementen verwerkt in mijn ontwerpen en neem ik altijd beplanting mee in de indeling en zichtlijnen. Daarnaast kan ik ook altijd erg genieten van de natuur om ons heen en gebruik ik natuurfotografie graag als onderlegger voor kleur en textuurpaletten. Tot slot inspireerd de natuur mij ook op het gebied van licht en hoe een ontwerper hiermee kan spelen.



2. Jugendstil en eclecticisme

De sierlijke krullen en lijnen, de Parijse allure, de natuurlijke elementen, de thematiek die gelijk tot de verbeelding spreekt en dat vertalen naar moderne interieurs. De architectuur en grafische kunst uit deze periode heeft mij altijd gecharmeerd bracht mij ook bij mijn inspirator, India Mahdavi, onder anderen bekend van haar ontwerp voor de Red Valentino store op de afbeelding hierboven. Mijn fascinatie met eclecticisme komt ook naar voren in het combineren van materialen in kleur en tactiliteit alsmede in vorm en sfeer.



3. Mensen en psychologie

Het belangrijkste in een interieurontwerp is de psychologie erachter. Nadenken over hoe men het ontwerp gebruiken en ziet en hoe het hen beïnvloed, vind ik één van de leukste onderzoekselementen in het ontwerpproces. Die psychologie is ten slotte bepalend voor het criteria: "werkt het" en is de gedachten waar vanuit je het ontwerpt verkoopt. Daarnaast is de mens ook een heel fascinerend wezen en vind ik het interessant hoe ik daar als ontwerper op in kan spelen.

22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page